Haber

Mühendis Berk, iş için gittiği Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan otelde yaşamını yitirdi.

ANKARA’dan Kahramanmaraş’a iş için giden makine mühendisi İsmail Berk Odabaşı (28), depremde yıkılan otelin enkazı altında yaşamını yitirdi. İsmail Berk’in ablası Mimar Sena Odabaşı, “Ağabeyim hepimiz gibi sıradan bir insanken hiç bilmediği bir şehirde küçük bir odada bir ihmal zinciri sonucu tek başına öldü. herhangi bir ceza almadılar, daha bulunmadılar bile.”

Ankara’da bir gıda sanayi makine firmasında çalışan Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu İsmail Berk Odabaşı, 2 haftalık iş için gittiği Kahramanmaraş’ta depreme yakalandı. Odabaşı, kaldığı Arıkan Oteli’nin çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Ankara’daki son yolculuğuna uğurlanan mühendis için kardeşi mimar Sena Odabaşı, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Sena Odabaşı, “Ağabeyim Arıkan Oteli’nde depreme yakalandığında sevdiklerinden uzakta ve yalnızdı. Biricik ağabeyim, annemin biricik oğluydu. Arkadaşları tarafından çok sevilirdi, her gün ayrı bir keyifti.” Girdiği ortamda herkesi güldüren, her genç gibi hayaller kuran bir insan. 2 hafta sonra İngiltere’ye çalışmaya gidecekti” dedi.

Abisinin makinelere, arabalara, Formula 1 sporlarına düşkün olduğunu ve Beşiktaş taraftarı olduğunu anlatan Sena Odabaşı, “Çok uygun fotoğraflar çizerdi ve kendi maaşıyla aldığı bas gitara bayılırdı. Arkasında sakladığı takım formaları, okuduğu kitaplar, çizdiği fotoğraflar, bas gitarıyla kalan bir sürü hayali, yolda, işte, okulda görebileceğiniz sıradan bir Türk genciydi. Pazarda, hayatınızın herhangi bir yerinde.Geride bırakacak malı ve parası yoktu.”Annem, amcam, kuzenim ve arkadaşlarım Kahramanmaraş’ta enkazdan çıkarıldı. Annem Kahramanmaraş’a giderken böbreklerini vermeye hazırdı. Ankara’da onu bekleyen bir ablası, kanserli bir babası ve sayamayacağı kadar çok sevdiği vardı.”‘

Kardeşini Ankara’daki son yolculuğuna uğurladıklarını belirten Sena Odabaşı, “Ağabeyim hepimiz gibi sıradan bir insanken hiç bilmediği bir şehirde küçük bir odada tek başına öldü. Herhangi bir ceza almadılar. Hala bulunamadılar. Yerin altında yarım kalan hayalleriyle baş başa. Ablası olarak başta ailem olmak üzere tüm sevenleri adına var gücümle size sesleniyorum ve yardımlarınızı rica ediyorum. Başta kardeşim İsmail Berk Odabaşı olmak üzere hiçbir can katili cezasız kalmasın.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu