İş

Malatya’da esnafa 350 milyon liralık destek

Yüzyılın felaketinin ardından bölgede ekonomik kalkınmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile uyum içinde faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Ağırlı, Malatya’nın depremlerden ekonomik olarak en çok etkilenen 4 ilden biri olduğunu söyledi. yüzyılın felaketi”.

Genel Müdürlüğün Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Planı programının deprem bölgelerini desteklemeye devam ettiğini vurgulayan Ağırlı, şöyle devam etti: “Cazibe merkezi ve sosyal kalkınmayı destekleme programları kapsamında onaylanan 165 milyon liralık deprem sonrası kaynağı projelerimizde kullanıyoruz. vilayet.

Ajans olarak iş gücü ve işyeri kaybından etkilenen Malatya’da değerli yatırımların yapılacağı alanları belirleyerek iyileştirme ve acil müdahalenin yapılacağı alanları tespit ediyoruz. İnşallah geliştirdiğimiz projelerle 6 Şubat depremi sonrası dönemi kapsayan toplamda yaklaşık 350 milyon liralık değerli bir kaynağı Bakanlığımızın onayı ile doğrudan burayı sağlayacağız.”

Kentte depremin etkilerinin ağır bir şekilde görüldüğünü belirten Ağırlı, Malatya’da esnaf ve sanayiciyi deprem öncesi duruma getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurguladı. Ağırlı, Malatya kent merkezinin yanı sıra merkezdeki çarşı esnafının da depremden olumsuz etkilendiğini belirterek, “Malatya genelinde Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı 22 bin 866 esnaf bulunuyor.

Rakamlar değişebilir, elimizdeki rakama göre 1966 esnafının işyerleri bu depremde hemen yıkılır, yıkıldığı veya ağır veya orta hasarlı olduğu görülür. Bu tabloya göre valimizin koordinasyonunda esnafa geçici iş yeri sağlanması için ilimizde önemli çalışmalar yapılıyor.”

3.500’den fazla çarşı ve dükkânın nadide kısmı tamamlandı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin önderliğinde kent genelinde 36 bölgede kesintili çarşılar oluşturulduğunu belirten Genel Sekreter Ağırlı, deprem evleri ve işyerleri için altyapı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Malatya’da çarşı ve dükkânların 3 bin 500’den fazla nadide bölümünün tamamlandığını kaydeden Yozgunlu, “Buradaki işyerleri tamamlandığında ticaret canlanıp insanımız geri döndüğünde şehrimiz 2019’da kendisini etkileyen bu sarsıntılardan hızla kurtulacaktır. kıymetli bir forma kavuşacak ve eski Malatya ekonomisi eski haline dönecektir. , ticari ve sosyal hareketlilik, yüksek yaşam kalitesi kimliği yerine getirilecektir.

Fırat Kalkınma Ajansı olarak burada yapılacak yatırımları ve yapılacakları yeterince analiz ederek ve devletimizin değerli kaynaklarını en aktif şekilde kullanarak burada yürütülen büyük toparlanma ve canlanma faaliyetlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu